Standhaftige folk – Spor Gamvik

Vi samarbeidet med Kulturdugnad Gamvik 2023 da vi skapte vårt prosjekt «Standhaftige folk – Spor Gamvik» med premiere lørdag 29. juli 2023.

«Standhaftige folk – Spor Gamvik», en iscenesettelse, en installasjon, en vandring, en performance og en konsertforestilling om Gamvik, om de som har bodd der, om evakueringen og krigen, om sporene de har etterlatt. Spor i landskap, ruiner, betong, kjellere, avisartikler, dikt, klær, og spor i menneskers minner.

Forestillingen startet ved Gamvik gamle kirkegård 29. juli kl. 17.00. Sammen gikk vi over Varen hvor deltakerne fikk oppleve dramatiske øyeblikk fra Gamviks krigshistorie. Vi fortsatte til Elvegård hvor landskapsinstallasjon «Standhaftige folk» av Reijo Kela, med 150 menneskeliknende figurer, har blitt utviklet sammen med folkene i Gamvik. Mot kvelden ble det servert god mat på Slettnes fyr, og der arrangerte vi også konsert på med Juni Dahr og jazzmusikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen.

«Standhaftige folk – Spor Gamvik» kunstnerisk team: 

Idé og konsept: Juni Dahr

Kunstnerisk team: Juni Dahr, Reijo Kela, Håkon Vassvik, Tore Brunborg, Per Oddvar Johansen, Oda Radoor og Marianne Roland. Produsert av Visjoner Teater

Tekster er hentet fra: Ikke for å skryte, men æ e fra Gamvik (red. Jan Erik Raanes). Nils-Aslak Valkeapää, Inger og Paulus Utsi, og Kirsti Paltto, oversatt av Laila Stien.

Foto fra urpremiere «Standhaftige folk – Spor Gamvik 29. juli 2023. (Foto Marielle van Dop)

Les anmeldelse etter urpremieren på iFinnmark

Foto

Foto fra montering av «Standhaftige folk» i juni og juli 2023. (Foto Marianne Roland)

vv
Logo: EPS | PNG
Press clippings & archive
Skroll til toppen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få info om nye forestillinger fra Visjoner Teater.