Kvinnedagen 2019: Kunst og kvinnekamp

Velkommen til feiring av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i Kulturkirken Jakob: Gled deg til en kveld med kvinnelige artister som hver på sin måte har utmerket seg med sine sterke stemmer. I Jeanne d’Arcs ånd spør vi:  Hva er vi og våre medsøstre villige til å sloss for anno 2019?


Hvem:
 Ulrikke Falch, Nosizwe,  Sofie Frost, Juni Dahr
Hva:  Innlegg, Musikk, Slampoesi, Teater
Hvor: Kulturkirken Jakob, Hausmanns gt 14, Oslo
Når: 8. mars 2019. Dørene åpner kl: 19:00. Åpen bar. Programmet starter ca kl: 19:30
Billetter: selges på Ticketmaster
Pris: ordinær pris 400,- / studentpris kr. 200,- / a-kort 320,-

Ta med en venn/ datter/ sønn/mamma/ pappa!
«Trillingrabatt»: Tre for 600,-


ULRIKKE FALCH:

Ulrikke Falch ble verdenskjent over natta i rollen som «Vilde» i NRKs braksuksess Skam. Hun har brukt denne posisjonen til å sette kvinners rolle, kroppspress og spiseforstyrrelser på agenda i samfunnsdebatten. Sammen med Susanne Kaluza startet hun i 2017 kampanjen #postitgeriljaen, som fikk stor oppmerksomhet også internasjonalt. I høst gav hun ut boka «Jenteloven» sammen med medforfatter Sofie Frøysaa. Nettavisen har kåret henne til en av de 25 mest innflytelsesrike på internett i Norge – 8. mars kommer hun til Kulturkirken Jakob for å feire Kunsten og kvinnekampen sammen med oss!

Ulrikke på instagram: instagram.com/ulrikkefalch/

SOFIE FROST:

Skuespiller og slampoet Sofie Frost skriver om tabubelagte temaer som psykisk helse, overgrep og voldtekt, og bruker sine egne erfaringer i historiene hun forteller. For dette modige arbeidet ble hun nominert til Skamløsprisen og Jenteprisen 2017.

Sofie er en svært dyktig formidler, noe merittlisten fra 2018 tydelig viser: Hun ble kåret til både norgesmester og nordisk mester i Slampoesi i 2018, kom på tredjeplass under EM i Slampoesi og var finalist i Norske talenter. Vi føler oss heldige som får selskap av henne denne kvelden!

Mer om Sofie: http://www.sofiefrost.com/

NOSIZWE:

Nosizwe mikser soul, jazz, blues, elektronika og hip-hop med treffsikre, poetiske tekster og en virvelvind av energi! Hennes imponerende stemme ble først kjent for det norske musikkpublikumet gjennom samarbeidet med Sisi og sommerhiten «Stay» i 2012. Ved siden av studier i statsvitenskap begynte Nosizwe for alvor å jobbe med sin egen musikk. Debutalbumet hennes In Fragments 1 ble produsert av legendariske Georgia Anne Muldrow i 2016 og nominert til den Nordiske Musikkprisen samme år.

– Det er lett å glemme makten som ligger bak en historie, og hvilken påvirkningskraft som kan ligge i at du forteller din sannhet.

Nosizwe i intervju med Mela i 2018.

Sammen med multiinstrumentalist Anders Tjore (Montee, The Turns) utga Nosizwe sitt tredje album Nosizwe /Tjore i 2018 – en nedstrippet versjon av debuten, som beveger seg i landskapet mellom soul/jazz og flamenco (!) Hun har også gjort seg bemerket med sin sterke tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre, bl.a. under Oslo jazzfestival. Gled deg til å høre henne 8. mars!

Nosizwe på Spotify:

JUNI DAHR:
Jeanne d’Arc – Visjon gjennom eld

I denne forestillingen ønsker Juni å komme inn under huden på legenden  Jeanne d’Arc og la henne utfordre oss: Hvordan kunne en ung jente, som hverken kunne lese eller skrive, bli en legende, en stor hærfører? Den unge bondejenta Jeanne fulgte sin overbevisning: Hun lyttet til sin egen indre stemme, trosset konvensjonene, kledde seg i mannsklær – og ledet den franske hæren til seier. For dette ble hun brent på bålet som heks, 19 år gammel.

Gjennom sine mange kvinneroller i klassisk dramatikk og egenproduserte monologforestillinger har Juni Dahr bidratt til en fornyelse av fremstillingen av kvinneskikkelser i norsk teater. Med sitt eget kompani Visjoner Teater turnerer hun over hele verden. 8. mars har du sjansen til å møte både Juni og Jeanne i  Jakobs kirke!

Forestillingen “Joan of Arc – Vision through Fire” ble utformet i USA. Teksten er gjendiktet til norsk av Halldis Moren Vesaas, musikk av Chris Poole. Les mer om forestillingen her. 

Arrangører: 

Visjoner Teater , og Kulturkirken Jakob,  
 Villa SULT og Stiftelsen Institutt for spiseforstyrrelserKunstplass Contemporary Art [Oslo] 

Rull til toppen