Juni Dahr, Per Oddvar Johansen og Tore Brunborg

Spor

«SPOR» er en konsert inspirert av vårt møte med Svalbard gjennom nykomponert musikk for sax, samples og trommer, tekster fra noen av fangstkvinnenes liv på Svalbard,  materialet vil og så speile lys og mørke og gruvedrift.

Dette er første del av et større verk som vil utvikles i løpet av 2019.

Foto

Foto av Dagmara Wojtanowicz og Johannes Andersen.

Mer info

De musikalske og tematiske uttrykk skal søke en felles klangbunn, speile brytning og forhold mellom truet natur og mennesket i det Arktiske området. Vi ser bildet av Svalbard som en usvikelig trygg havn for det arktiske dyreliv som snart er over. Dette skaper et potensial for samspill langs flere musikalske akser, med rom for emosjoner som sorg, medfølelse, ensomhet, sinne, avmakt og kjærlighet.

Kanskje blir dette en elegi over Svalbard, over det tapte. Eller det som snart vil bli det tapt, det som er i ferd med å bli uttømt. Det hvite forsvinner, forvandlingene skjer raskt. Tidligere kjempet fangstfolkene under nordlyset mot naturen på ulike måter, for å overleve i kalde vilkår. Den gang kjempet mennesket mot naturkreftene som holdt på å ta overhånd. Nå kjemper vi mot naturen, vi holder på å knekke den, og den trekker seg tilbake fra oss og svarer oss med forsvinning, som om pusten blir borte, den holder på å ånde ut under presset vi har tilført den.

Medvirkende

Laget av: Juni Dahr, Tore Brunborg and Per Oddvar Johansen
Text fremført av:
Juni Dahr
Musikk laget og fremført av: Tore Brunborg and Per Oddvar Johansen
Bilder fra Longyearbyen: Johannes Andresen (se flere her)

Høyoppløselig pressebilde
vv

Logo: EPS | PNG

Rull til toppen